Beschrijving

Designvilla “Morgenster”, met binnenzwembad 

Introductie:
Aan de rand van een natuurgebied aan een rustige weg vindt u de onder architectuur gebouwde Villa Morgenster. Dit object valt op door een bijzondere uitstraling van rust, ruimte en schoonheid. 
De stervormige villa ligt ingebed in een royale tuin, waardoor de privacy gewaarborgd is. 

De ligging: 
Goed te bereiken, nabij voorzieningen en toch in de natuur.
Strategische ligging tussen de grote steden Zwolle, Deventer, Almelo en Enschede.
Het treinstation is bereikbaar binnen 10 minuten fietsen.
De gunstige ligging direct aan de rand van het gezellige dorp Nijverdal biedt diverse praktische voordelen. Zo zijn het winkelcentrum, apotheek, huisarts en andere voorzieningen op loopafstand. 
Er zijn ruimschoots wandel- en fietsmogelijkheden in de nabije omgeving. Zo ligt Villa Morgenster aan de grens van het Wierdense Veld (een Natura 2000-gebied), op fietsafstand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de meanderende Regge. 

Speelse uitstraling:
De villa onderscheidt zich door haar 4 vliegervormige  vleugels met daarbij het lijnenspel van de symmetrische schuin toelopende daken. Daardoor  heeft de villa de vorm van een ster. De op een vlieger geïnspireerde vormen vindt u terug in allerlei details van het huis. Dit en haar witte afwerking op de buitenmuren geven het object een speelse uitstraling, die zijn evenknie niet kent.

De indeling van de villa:
De villa is geheel gelijkvloers. 
Er zijn allerlei “cosy corners” in het huis te vinden om bijvoorbeeld van de verschillende seizoenen te genieten. 

In totaal zijn er 5 slaap- cq werkkamers.

Via het entreeportaal met wc en garderobe komt u in het hart van de villa: de sfeervolle centrale hal voorzien van een royale lichtpyramide. Alle vleugels komen uit op deze plek..

In de zuidoostvleugel bevindt zich een diamantvormige woonkamer, met een gashaard met  een schouw van geëtst koper. Van hieruit hebt u een prachtig panorama view op de tuin en vijver. Aansluitend op de woonkamer een op de tuin en natuur gerichte, zeer comfortabele serre. 

In de noordoostvleugel treft u de luxe, lichte en royale woonkeuken met inbouwapparatuur aan. Er is opvallend veel kastruimte, en bovendien: een extra werkhoek. 

In de zuidwestvleugel is het prachtige, verlichte en verwarmde binnenzwembad gesitueerd compleet met jetstream. Ongekend heerlijk om -wanneer u maar wilt- hier aan uw conditie te werken en/of te ontspannen! Via de schuifpui komt u vanuit het zwembad in de tuinkamer op het zuiden. 
In deze vleugel bevinden zich ook de masterbedroom en 2 badkamers.

In de noordwestvleugel  is een zeer royale multifunctionele ruimte met eigen ingang, bijvoorbeeld als slaapkamer of werkruimte te gebruiken. Daarnaast een grote inpandige bergruimte.

Voorts is er een bijkeuken en een kelder. 

Bijgebouwen:
In 2012 is - in de bouwstijl van de villa- een vrijstaande praktijk-/kantoorruimte gerealiseerd met aangebouwde dubbele carport. Een ideale plek voor bijvoorbeeld thuiswerken of als guesthouse. Zoals eerder vermeld, bevindt zich in de villa zelf ook een voor kantoor/praktijk geschikte ruimte, met eigen ingang.
In de tuin bevinden zich de Finse blokhut, de tuinschuur en de fietsschuur

Tuin:
Deze door Piet Oudolf ontworpen tuin is zo doordacht, zowel qua aanleg als sortiment, dat er het hele jaar door veel afwisseling te beleven valt. De zichtlijnen, en rondom de heggen, bomen en bosschages accentueren het “buitenwonen-gevoel” met veel privacy. Achter in de tuin is een boomgaard met appel- peren-, pruimen- en notenbomen. 
De tuin is goed onderhouden. In 2021 is het gazon vernieuwd.

Enkele kenmerken: 
Bouwjaar 1995, volledig geïsoleerd, hoogwaardige materialen, grotendeels aluminium kozijnen, onderhoudsarm, zowel gebouw als tuin uitstekend onderhouden, in 2021 veel werkzaamheden uitgevoerd, diverse techniek recent vernieuwd, zonnecollectoren en 300 liter zonneboiler, vloerverwarming, luxe vloeren o.a. parket en kwartsiet, elektrisch bedienbare toegangspoort, compleet (buiten)verlichtingsplan, centraal stofzuigersysteem, alarm, elektrische buitenzonweringen, beregeningsysteem over de gehele tuin. 

Kerngetallen: 
perceeloppervlakte 3.705 m², inhoud circa 1.200 m², woonoppervlakte circa 300 m², energielabel B.

** serieus belangstellenden nodigen wij graag uit voor een uitvoerige bezichtiging van dit unieke object **

Kenmerken